Itsepuolustusta. Oikeasti.

”Hiusotteista vapautumisen” harjoittelu

Harjoittelimme jo jokin aika sitten hiusotteista vapautumisen ongelmia. Monesti näkee tähän suhteellisen helppoon mutta todellisuudessa vaikeaan uhkaan harjoiteltavan suhteellisen epärealistisesti. Mutta ongelmaksi muodostuukin se, että harva meistä, joilla hiuksia vielä päästä löytyy, haluaa ehdoin tahdoin menettää niitä harjoituksissa.

Senshidon puolella harjoittelua lähestytään ongelmakeskeisesti ja siten, miten voisimme mahdollisesti löytää joitain ratkaisumalleja. Kokeilimme siis kypärää ja siihen kiinnitettyä budo-vyötä simuloimaan tilannetta, jossa hyökkääjä saa hiuksista kunnollisen otteen.

Tämä ei tietenkään vastaa sitä, että joku ottaa oikeasti hiuksista kiinni, mutta väittäisin että realismi tulee paremmin esiin kuin kuolleella harjoittelulla. Huomiot olivat silmiä avaavia: hiusotteesta pääseminen on vaikeaa ja kontrollointi hiuksista todella tehokasta. Niskat olivat kovilla, eikä harjoittelu tunnu mukavalta. Mutta epämukavuus on parempi kuin väärä turvallisuudentunne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s